Na majd én tudom mit keresek

A kísérlet






A kísérlet
(Das Experiment)
 


Kattintson a képre!
színes, magyarul beszélő, német thriller, 114 perc, 2001 
Dolby Digital

rendező: Oliver Hirschbiegel
író: Mario Giordano
forgatókönyvíró: Don Bohlinger, Mario Giordano, Christoph Darnstädt
zeneszerző: Alexander Bubenheim
operatőr: Rainer Klausmann
vágó: Hans Funck

szereplő(k): 
Moritz Bleibtreu (Tarek Fahd, 77-es rab)
Christian Berkel (Steinhoff, 38-as rab)
Justus von Dohnanyi (Berus, őr)
Oliver Stokowski (Schütte, 82-es rab)
Nicki von Tempelhoff (Kamps, őr)
Timo Dierkes (Eckert)
Edgar Selge (Thon professzor)
Wotan Wilke (Joe)
Maren Eggert (Dora)

A film alapjául az 1971-es, hírhedt Stanford-i börtönkísérlet szolgál. A kutatólaborban egy valódi börtönt modelleznek, cellákkal, rácsokkal és megfigyelő kamerákkal felszerelve. Két héten keresztül 20 férfi játssza el a börtönőrök és a rabok szerepét, miközben a tudósok az agresszív viselkedést vizsgálják. A rabok el vannak zárva, és látszólag enyhe megkötések vonatkoznak rájuk, az őrök pedig azt az utasítást kapják, hogy fizikai erőszak nélkül próbáljanak meg rendet tartani. A résztvevők közül bárki bármikor kiléphet, de a szereplőknek fizetett díjat ebben az esetben nem veheti fel.
Az első napokban a két csoport közötti hangulat inkább csak bizonytalan, de ahogy telik az idő egyre több valódi konfliktus alakul ki, az őrök pedig egyre drasztikusabb korlátozásokat vezetnek be a fegyelem megtartása érdekében. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kísérlet túl jól sikerül.


LETÖLTÉS


EZEKKEL A JELSZAVAKKAL VANNAK ELLÁTVA A FILMEK: -elitewarez.hu -elitwarez.hu -csudafilmek.blogspot.com HA NEM MENNE KÉRLEK PRÓBÁLD ÚJRA ÉS NE MÁSOLD A JELSZAVAKAT,HANEM KÉZZEL ÍRD BE FIGYELVE A .-RA IS!!!! Arra kérek mindenkit,ha letölt egy filmet,akkor a filmhez megjegyzésként ÍRJA ODA A MEGFELELŐ JELSZÓT így segítve az oldal többi tagját! Üdv:csudafilm

0 megjegyzés:

Ha nem elég az ingyen letöltési sebesség!