Na majd én tudom mit keresek

MOBY DICK - 25 éves jubileum DVD







megjelenés: 2007. január 8.
kiadó: Hammer


A Moby Dick vitán felül a kilencvenes évek egyik legjobb metal zenekara volt. Első három lemezükkel örök nyomot hagytak a hazai fémzene történetében, és külön fejezet jár majd nekik abban a bizonyos, még megírásra váró történelemkönyvben. Igaz, hogy az utóbbi tíz évben előbb eltűntek, aztán újra feltűntek, de a rajongótábor kitartott mellettük. Nekik is köszönhető, hogy egyáltalán létrejöhetett ez a jubileumi monstre koncert. Sose felejtem el, mikor még kölyökként a Kegyetlen évek turnéján a széksorok között szorongtunk a dunaújvárosi művházban és a hangerő nem csak a dobhártyánkat, de a terem falait is majdnem kiszakította. Az egyetlen színpadi díszlet pedig a lemezborítón látható lefejezett próbabábu volt akkoriban. :) Ez a mostani koncertanyag azért különleges, mert a 25 éves szülinap alkalmából tartott 2006. február 10-i PeCsa bulit örökíti meg, és most először külön audio és video változat is van egyszerre. 

Akinek van otthon dvd lejátszója, az a cd változatot nyugodtan felejtse el! Akinek nincs még, gyorsan vegyen egyet! Őszintén, a cd-n nem lehet rendesen követni a történéseket, és semmi pluszt nem ad. Magáról a koncert hangulatáról, menetéről, a sztárvendégekről inkább olvassátok el Toby akkori beszámolóját (itt) vagy böngésszétek át a cikk végén a részletes setlistát (amiből szívem szerint néhány nótát én azért kihagytam volna)! Most inkább azt nézzük meg, hogy mint dvd hogyan sikerült a cucc! A tűzbe borult borító (Sallai Péter munkája) például nekem tetszik. Már a Bálnavadászok frontja is remek volt, és a bálnák itt is a helyükön vannak. Nos, akkor indítsuk a cuccot... ! 

A menü grafikája nagyon pofás, az animáció ügyesen élővé teszi a hátteret. Sajnos azért van, ahol az aktív feliratok betűtípusát (klipek címénél) vagy színét (extra filmek menüje) nem sikerült jól megválasztani és emiatt kicsit csökken a komfortérzet. Trükkös megoldás, hogy amikor sokáig nem választunk a menüből, akkor a háttérzene egyre hangosabban szól. Természetesen maga a koncert akár dalonként, akár egy az egyben is megtekinthető (persze ez szinte kötelező alapszolgáltatás). 

Klasszak, változatosak a beállítások. Néha egészen fura képi effekteket alkalmaznak. Lendületes a vágás, a hideg és meleg fényekkel pedig nagyon okosan variálnak végig. A szélesvásznú képpel együtt totál modern az összhatás. Feszes ritmusú, vérbeli koncertfilm lett, nyugati színvonalon. Az egyik legprofibb színpadi produkciót régen is mindig a Moby Dick nyújtotta, és nincs ez másként ma sem. Egy dolog hiányozhat csak a rendszeres koncert-dvd nézőknek, mégpedig az LPCM sztereó hang mellé valamilyen surround keverés. Bár szerintem egy koncert alapvetően sztereó élmény. Viszont a koncert végén Smici által előadott oscar-díjas köszönetlistát, azt hiszem, nyugodtan le lehetett volna hagyni a dvd-ről. 

A jubileumhoz illőn csupa remek extrával turbózták fel a dvd-t. Onnan indul a dolog, hogy a Moby Dick karrierjének összes videóklipje helyet kapott a korongon. Pontosan 15 etűd. Érdekes újranézni a régi számokat. Aztán a folytatásban négy kisfilm következik. Előbb az Ámen klip forgatásáról, a Spáh-ikrek hullavíziójáról. Aztán egy háromnegyed órás turné-összefoglaló érdekes adalékokkal a Moby Dick 1993-as erdélyi hadjáratáról. Hasonló stílusban idézik fel a 2002-es újrakezdést, mely erdélyi fellépésekkel indult akkor áprilisban, a Tankcsapda társaságában. Végül rövid betekintés a jubileumi show színpad mögötti történéseibe. Full kontakt tehát! 

Igényes, és a Moby Dick nevéhez méltó lett ez a dvd kiadvány. Le a kalappal és még egyszer boldog szülinapot Moby Dick! 

10/10 


KONCERT: 
Beteg a Föld / Mennyből az angyal / Múló álom / Na, mi van? / Fejfa helyett (+Wackor) / Demokrácia álarca / Zsibbad az agyam (+Kartel) / Happy end / Romlás virága / Körhinta / Tegyünk úgy / Lélekromboló torpedó / Keresztes vitéz (+Zanzibár) / Prometheus / Pokolrock / Kiképzés / Legyél jó (+Rudán&Kalapács) / Gazember (+Lukács) / Johnny B. Goode (+Hobo) / Ilyen ez a század / Good bye / Ámen / Ugass kutya / Keresztes vitéz 

FILMÉRT KATT IDE


EZEKKEL A JELSZAVAKKAL VANNAK ELLÁTVA A FILMEK: -elitewarez.hu -elitwarez.hu -csudafilmek.blogspot.com HA NEM MENNE KÉRLEK PRÓBÁLD ÚJRA ÉS NE MÁSOLD A JELSZAVAKAT,HANEM KÉZZEL ÍRD BE FIGYELVE A .-RA IS!!!! Arra kérek mindenkit,ha letölt egy filmet,akkor a filmhez megjegyzésként ÍRJA ODA A MEGFELELŐ JELSZÓT így segítve az oldal többi tagját! Üdv:csudafilm

0 megjegyzés:

Ha nem elég az ingyen letöltési sebesség!